pátek 11. ledna 2013

Jak si upravit obočí?

Hezký den,

do nedávna jsem obočí moc neřešila a občas jsem jen vytrhla přebytečné chloupky okolo. Asi to bylo tím že nemám nevýrazné obočí a tak jsem neměla až takovou potřebu si ho nějak dokreslovat. Nedávno se mi ale začalo líbit takové trochu preciznější obočí. Myslím tím aby mělo tvar a ne aby to byl přesný oblouk kompletně nakreslený tužkou :). Tím se dostáváme k tomu čemu bychom se měli vyhnout. Když si vytrháte celé obočí a nakreslíte ho tužkou, bude vypadat hodně nepřirozeně a většině lidí to nesluší. Místo toho si zkuste jeho tvar vytvořit jinak. Pokud jste si ho už vytrhali, tak si ho nechte dorůst. Asi to nebude úplně nejpohodlnější, ale zkuste to a vydržte to dorůstání. Pokud máte obočí husté, vemte do ruky pinzetu a vytvarujte ho. Tím myslím abyste ho měly v nejvyšším bodě nadzdvihlé. Jak by měl váš tvar obočí vypadat zjistíte tak, že si vezmete do ruky např. štětec a přiložíte ho ke kořeni nosu. Povedete ho směrem přes vnitřní koutek oka a tam kde vám povede štětec, by vám mělo začínat obočí. Potom dejte štětec zase ke kořeni nosu a tentokrát ho veďte přes zornici oka. Opět, kde vám povede štětec tam by se měl nacházet nejvyšší bod vašeho obočí. A na konec si dejte štětec ke kořeni nosu (nečekaně :) a veďte ho přes vnější koutek oka. Tam by vám mělo obočí končit. Takže to jsme se dostaly přes tvar a teď jak si ho popřípadě dokreslit či zvýraznit. Pokud máte výrazné obočí, postačí vám nějaký stín, kterým ho ještě víc zvýrazníte. Barva stínu je na vás. Záleží na barvě vašich vlasů a na tom co si myslíte že vám nejvíc sluší. K tomuto účelu vám nejvíc poslouží nějaký ne příliš úzký, zkosený štěteček. Můžu doporučit duo stínů na obočí od essence, které obsahuje i štěteček. Pak už obočí jen krátkými pohyby vykreslete a se stínem to nepřežeňte.
Jestli vaše obočí není výrazné, můžete použít i nějakou přirozenou tužku, ale nesnažte se udělat jednu pravidelnou čáru. Vypadá to pak opravdu nepřirozeně. Trochu si s tím vyhrajte a obočí si hezky vykreslete podle vašeho tvaru. Potom můžete přidat i trochu stínu, pokud pořád nevypadá tak, jak byste chtěly. Na konec ho můžete zafixovat voskem, který koupíte u různých setů.
Potom už si jen obočí nezapomeňte pravidelně udržovat, občas vytrhat přebytečné chloupky, ale nepřehnat to a radši se 3x podívat do zrcátka, jestli to není moc než pak litovat :). Často se stane že se do toho tak pustím až potom vytrhnu i to co jsem nechtěla :).
Pokud máte pocit že máte obočí dlouhé, zkuste si ho vyčesat štětečkem (můžete použít i štěteček od vyschlé řasenky) a proti směru růstu chloupků ho zastřihnout nůžkami. Opět si ale dávejte pozor abyste to nepřehnaly :).
Snad vám tento článek pomohl :). A jak si vy upravujete své obočí? Ztotožňuje se to s tímto článkem?
                                                                                                                                                               T.

7 komentářů:

  1. Obočí je můj věčný boj, protože nesnáším, když ho nemám vytrhané (jako upravené, ne úplně!), ale na druhou stranu mě strašně nebaví to dělat :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Ja si vzdy obocie dofarbujem Essence tienmi tie su super. Co sa tvaru tyka raz som si ho nechala vytrhat u kozmeticky a odvtedy len dotrhavam :)
    inak aj by ta zaujimalo aka je naj naj spirala tak recenziu najdes tu:
    http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/01/zazrak-s-fleur-de-sante.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, to je taky dobrý jít na poprvé ke kosmetičce a pak už jen doupravovávat :). A souhlasím essence duo mi taky vyhovuje :).

      Vymazat
  3. já si obočí maxilmálně vytrhám, ale nedobarvuji ho :)

    OdpovědětVymazat
  4. Obočí si sama upravuju a dokresluju světle hnědou tužkou. Z nějakého důvodu mi klasická tužka vyhovuje mnohem víc než oční stíny. Každopádně obočí je pro celkový vzhled ohromně důležité <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tobě to takhle sluší. Nemáš to nepřirozené. A souhlasím že je obočí pro celkový dojem důležité :).

      Vymazat
  5. tak ja na svoje obočie nemám nervy takže chodím raz za mesiac/dva ku kozmetičke :) a tá mi ho vytrhá aj zafarbí..a potom ho už len dofarbujem essence tieňmi :)

    Be perfect is simple

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše názory :).